Bene mester egyik kedvenc programja a "cipócskázás". A tészta gyúrása után, aminek az összetevőit is ő szórja különböző magasságokból a tálba, főleg csiga és kígyó tekereg a tepsiben. Meleg cukros-lisztes tejben (kb. fél liter) megfuttatjuk az élesztőt (1 kocka), közben egy nagy tálba öntjük a fehérlisztet (kb 50 dkg), a teljes kiörlésű rozslisztet (kb. 20 dkg) egy Ikeás színes kanál sót, 1,5 dl olajat, majd ehhez adjuk hozzá az élesztős tejet, jól összegyúrjuk, kézre nem ragadó viszonylag kemény tésztát kell hogy kapjunk (liszttel vagy tejjel segítjük a kívánatos állag elérését), jól megkelesztjük a tésztát, majd Benedek fantáziájára támaszkodva a nappali szőnyegén elkészítjük a cipókat, majd szigorúan két kesztyűvel a kézen Bene beteszi a nem előmelegített sütőbe a tepsit és 200-220 fokon készre sütjük a cipókat. Aztán meg is szoktuk enni (amit meg nem az megy Zeusznak - róla majd később).