Eddig is csináltam ilyeneket, mármint sütőtökös ételeket, de most a glutén- és tejmentes étrend kapcsán újabb kísérletezésre kényszerültem.csábultam és most megosztom a világgal is ezt a kalandot. Micsoda sztori!
Szóval régi kedvencem az amerikai sütőtök pite így néz ki glutén és tejmentesen. Állagra a tészta nem pitetészta lett, mondjuk erre nem is számítottak, de nagyon jóra sikerült, erre se számítottam. Cukrozott cocomasszal öntöttük nyakon. A fiúk csak úgy falták. Felnőtteknek cocomasos kávéval. Mennyei!
Kókuszzsírral kikentem a tepsit beleöntöttem a tésztát, majd a tetejére a tölteléket, mivel kb. egy halmazállapotúak voltak, folyós mindkettő, kicsit össze is keveredtek... receptet a kép alatt találjátok.
45 perc 200 fokon és már picit pirult is a teteje.
tészta: 100 g rizsliszt, 20 g amarant, 80 g lenmagpehely, 2 tojás, 200 ml rizstej, pici só, evőkanál cukor, fél sütőpor, villával jó alaposan homogénre kevertem. Kicsit talán túl folyós lett...
töltelék: sötőtökpüré (sütve, majd botmixerezve kb. 300 ml) 3 evőkanál méz, 0,5 dl rizstej, 1 dl cocomas krém, sütőtökpite fűszerkeverékem 1 evőkanállal (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, őrölt mind) ja és két tojás
Készült még sütőtökös-répás fasírt is. Egy odaégett, szóval még a cicák is kaptak belőle (hús, sütőtök 60:40 arányban, lenmagpehellyel sűrítve+ két tojás, napraforgóolajban sütve)
És mivel még a sütőtök fele se fogyott el csináltam még sütőtökkrém levest is, szerecsendióval rizstejjel és cocomasszal, sóval, puffasztott rizsszelettel ettük.