Kimentünk az erdőbe sétálni és találtunk egy csomó gombát. Amúgy régebben nagy gombászok voltunk, mióta kétgyermekes család lettünk nem igen jut rá időnk, hogy új gombatermőhelyeket fedezzünk fel és a régiektől pedig picit eltávolodtunk mióta elköltöztünk Gödöllőről. Úgy néz ki jó helyre költöztünk,mert pár száz méterre a házunktól egy hatalmas fenyőördő van, ami csakúgy ontja a gombát :) szedtünk is egy nagy kosár fenyőpereszkét,
amiből ez a gombapörkölt készült, kiegészítettük egy kis bolti csiperkével, de az íze, azért erdei maradt. Megpirítottam két fej hagymát olajon, majd hozzáöntöttem a tisztított és picit összetört fenyőpereszke halmot. Borsoztam, sóztam, borsikafűvel és petrezselyemmel ízesítettem és lassú tűzön főztem egy picit, amíg megroggyant a gomba, aztán adtam hozzá a karikákra végott csiperkét és készre főztem. Hozzáöntöttem 2 deci tejszínt és meghintettem egy pici liszttel. Hajában főtt krumplit meghámoztam ést tejjel-vajjal krumplipürét paszíroztam belőle, ezzel tálaltam a gombaragut. Bonifác kisfiam végigaludta a gombászást, de nagyon örült, hogy mi örülünk.