Nem kell aggódni, nem azért nem tettem fel receptet már egy hónapja, mert nem főzök. Van mit ennie a családnak, kedves férjem is eszik rendesen, miattam sem kell aggódni, egyszerűen Benedek fiunk ritkán alszik el 10 előtt és nincs erőm írni. Most kárpótlásul egy ínyencséggel szolgálok, csak erős idegzetűeknek. Múlt hét szombaton elmentünk Gödöllőre, ahol szarvasgombász nap volt a kastélyban. A hiénák elállták az ingyenkaja reményében a kiállítópultokat, az előadásokra pedig olyan szintű érdeklődés volt, hogy majdnem meglincseltek mikor a folyosón egy gyerekkel a hátamon egynek pedig a kezét fogva próbáltam magunkat átpaszírozni a tömegen a bébijátszó felé. Itt 7-8 éves fiúk ölték egymást az 50 cm-magas csúszdán való hullámvasutazás reményében, így nemhogy bébijáték nem volt, de annak is örülhettem, hogy testi sértés nélkül ki tudtunk vonulni. A lényeg a lényeg vettünk egy diónyi téli szarvasgombát, amit végül otthon ráreszeltem egy szép adag zöldséges tésztára. Répa, fehérrépa, hagyma, csiperke megpárolva, hangyányit megpirítva, felöntve tejszínnel, majd összekeverve a kifőtt tésztával, 60 fok alá hűtve kímélendő a szarvasgomba íz- és aromaanyagait, majd ráreszelve a feketegyémánt. Fincsi volt.
Szarvasgombás zöldséges metélt.
2010.02.12. 01:50 Lillamama
komment
A bejegyzés trackback címe:
https://lillaesafiuk.blog.hu/api/trackback/id/tr921751113
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
