Van itthon nem egy, nem két céklánk, sajnos a család nagyobbik hányada nem eszi meg, ha felismerhető. Így most trükkhöz folyamodtam, Vízben megfőztem és lebotmixereztem egy egész céklát. Két tojás fehérjét habbá vertem aztán hozzákevertem a sárgájákat és két merőkanál céklapépet. Adtam hozzá 0,5 kg főtt törtkrumplit és annyi lisztet, hogy fagyis kanállal adagolható legyen, ja és még egy kevés sót. Majd sütőpapírra kihalmoztam a céklacsókokat:
Köretnek ideálisnak bizonyult a sült csirkéhez. A sütőpapírtól csak kihűlt állapotban tudtam elválasztani, talán legközelebb adnék hozzá egy kis zsiradékot is (mondjuk 50 gramm puha vajat). Igaz a cékla láthatatlan volt a fiaim mégsem ették meg, viszont rácuppantak a sült csirkére.